Költségvetés

Költségvetés

 

Kitalátam valamit. Próbálgattam én költségvetést, marketing tervet készíteni, de valahogy nem akar reálisnak tűnni a szememben. Ezért meg kell próbálni másképp. Egy bizonyos motiváció nélkül nem megy a dolog. Tudom, azt tanultam, hogy ne az anyagi javakat helyezzem előtérbe. De valahogy ezt is el kell kezdeni.

 

Az eddig megkeresett pénzünk többé-kevésbé fedezi a költségeinket. Vagyis ahhoz nem szabad nyúlni.

 

Ha bejön valami plusz külön kell kezelni s külön költségvetést csinálni neki. Ugyanúgy nem szabad hozzányúlni sem ahhoz amiből eddig is éltünk, hogy internet marketing céget csináljak belőle. Egyszerűen nem futja.

 

El kell kezdeni valamit ami nem kerül pénzbe. Mondjuk blog+partnerprogramok. Amint bejön valami visszafordítani az üzletbe. Persze a nyomtatóba a tintát azért meg kell venni, de maradjunk annyiban, hogy ez a maximum.

 

Kezdjük akkor azokkal a célokkal amikhez egy cégalapításhoz szükség van.

 

Tegyük fel, hogy van egy kis bevételem. Az első dolgom, hogy csinálok egy céget belőle. Ez állítólag 1000 lej. Na ezért amúgy van mit dolgozni. Nem számít. Megéri. Ha megtudom hogy kell 1 lejt keresni akkor azt is fogom tudni, hogy kell tíz milliót ha folyamatosan javítom a módszereimet és csinálom tovább ami jól működik.

 

Valahogy így képzelem:

         30% céges anyagi javak

         30% megtakarítás

         30% marketing eszközök

         10% felélni mert jó egy kis plusz

 

Vegyük sorra ezeket:

 

A megtakarítás egyértelmű. Nyitunk egy megtakarítási számlát és gyűjtjük rá a pénzt. Míg el nem költjük valamire de előbb kell legyen annyi mint a félévi összbevételünk azaz kb 12000 ron 120000000 lej 3500 euro

 

A céges anyagi javak itt azt jelenti amit szeretnék vagy pedig feltétlenül szükséges egy cég működéséhez. Hogy pontosan mi is szükséges annak még utána kell nézzek. De legyen cég. Mik is lehetnek: cégalapítás…. a többi ami most eszembe jut azt a marketing költségvetéshez tenném. Amit meg szeretnék: laptop, színes multifunkcionális lézer nyomtató… na ezeket nem lesz olyan nehéz kitalálni: domain, hosting.

 

Marketing eszközök: na ezek azok amiket épp tanulok, hogy mi is legyen. Gondolok itt arra, hogy internetes kifizetéseket tudjak fogadni, amit olvastam az afaceri online-ban és 49$, autoresponder, stb szoftverekre ha úgy ítélem meg, hogy valóban szükséges, marketing könyvekre amit hasznosnak találok… na ez a lista is végtelen, de feltétlenül már csak a bevételből szabad gazdálkodni.

 

Valamilyen módon meg kell tanuljak határidőket is kiszabni magamnak egy-egy cél elérése érdekében. Valahogy úgy, hogy reális is legyen de azért mégsem olyan, hogy esetleg 10 év múlva legyen belőle pénz. Talán fel lehet erre használni a céges könyvelés adta kötelezettségeket, hogy félévente van bilant.

 

Mivel tudom, hogy nagyon fontos, szinte életbevágó első célként az kéne, hogy legyen saját domain, hosting, kifizetési lehetőség cardra.

Mindez mondjuk február végére.

Jaj miért olyan nehéz nekem célokat kitűzni?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: